Eseménynaptár
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
Nyitóoldal
Eseménynaptár
Épületgépészeti Tagozat
Cikkarchívum
Hírarchívum
Jogszabályok véleményezése
Szabványok
Szakmai szervezetek
Hírlevél + archívum
Kapcsolat, impresszum
Médiaajánlat
RSS Hírcsatornáink
Épületenergetikai Szakosztály

2015. december 04.:
ZUBADAN hőszivattyús rendszer
Várunk minden kedves érdeklődőt interaktív előadásunkra, ahol teljes körű tájékoztatást adunk a levegő-víz hőszivattyú működéséről, felhasználási és beépítési lehetőségeiről.
Tovább
2015. december 08.:
Mentori konzultáció, Budapest
Mentori tevékenység keretében az Épületgépészeti Tagozat egyéni konzultációs lehetőséget biztosít. A mentorokhoz lehet fordulni egyéni szakmai kérdésekkel, a kamarai szakmagyakorlást érintő kérdésekkel.
Tovább
2015. december 08. és
2015. december 09. között:
XIII. Műszaki Biztonsági Konferencia
A Magyar Tartálytechnikai és Nyomástartó Berendezés Szövetség szervezésében.
Tovább
2015. december 10. és
2015. december 11. között:
Tűzvédelmi szakvizsga idén utoljára
A szakemberek távoktatásos képzés keretein belül rugalmas feltételekkel és megbízható tartalommal végezhetik el a tűzvédelmi szakvizsgát már 8 foglalkozási ágban.
VGF Képzés
2015. december 10.:
Decentralizált szellőzés workshop
A Zehnder kínálatában 2014-ben jelent meg az első decentralizált szellőztető (a ComfoAir 70 két helyiségre), ezt követte idén a Comfospot 50 (egy helyiségre). Decemberi workshopunk azoknak különösen érdekes, akiket e technológia részletei érdekelnek.
Tovább
2015. december 11.:
ZUBADAN hőszivattyús rendszer
Várunk minden kedves érdeklődőt interaktív előadásunkra, ahol teljes körű tájékoztatást adunk a levegő-víz hőszivattyú működéséről, felhasználási és beépítési lehetőségeiről.
Tovább
Összes esemény
Termográfia a gyakorlatban I.
Frissítve: 2011. november 28.
Ez a dokumentum eddig 41 látogatónak tetszett  
A termográfia szó hallatán sokaknak az épületek hőveszteségeivel kapcsolatos mérések, színes hőképek ugranak be. A hőkamerák alkalmazhatósága viszont nem merül ki csak az épületek szigetelésének vizsgálatában. A hőkamerás vizsgálatok egyre nagyobb diagnosztikai szerepet kapnak az ipar legkülönbözőbb területein. A termográfia legnagyobb előnye, hogy a mérni kívánt felület roncsálás- és bontásmentesen vizsgálható. A következőkben néhány gyakorlati példán keresztül mutatnám be a felhasználási területeket.

Hőleadók ellenőrzése
A radiátorok optimális hatásfokon történő működtetéséhez, típustól függően, biztosítani kell az ideális hőfoklépcsőket. Ehhez a megfelelő keringetésen kívül az esetleges eltömődésektől is mentesíteni kell a rendszert. Egy hőképpel azonnal felismerhető az esetleges hiba oka, és könnyen kimutatható, hogy a hőleadó milyen eloszlásban adja le a hőenergiát.

Az elvízkövesedésből és eltömödésből származó hibák rontják a rendszer hatékonyságát

Öntöttvas radiátor felülvizsgálata

Falfűtés, padlófűtés
A rejtett gépészeti elemek - falfűtés, padlófűtés - hibáinak, szivárgási pontjainak feltárása egy hőkamerás méréssel bontásmentesen meghatározhatók és így célzottan végezhető el a hibaelhárítás. A szivárgások detektálásán kívül a rendszer beszabályozásakor az előremenő és visszatérő hőmérsékletkülönbség megfelelő beállításakor is hasznos társ lehet. A hőkamera mindig az első felület hőmérsékletének eloszlását jeleníti meg, így a felületfűtések működése csak a felfűtési fázisban vizsgálható. A beszabályzás során az előremenő és visszatérő ágú hőmérsékletek beállítása fontos a rendszer hatásfokának optimális beállításához, adott csőszakaszok eltömődése vagy a keresztmetszet szűkülése esetén a teljesítmény romlik. A hőkamerás vizsgálattal azonnal láthatóvá válnak a csőrendszer anomáliái és azok azonnal kijavíthatók.

Falfűtés, érdemes megnézni ”infra” szemmel is, hova szögelünk fel egy családi fotót 

A padlófűtési rendszer vizének szivárgása esetén a hiba megtalálása után megkezdődhet a célzott hibafeltárás    

Többkörös felületfűtési rendszer homogén hőleadásának vizsgálata

Nem egyenletes hőeloszlás, beszűkült csőkeresztmetszet, a csőkígyó szakszerűtlen lefektetése miatt

Kapcsolat:

Koczka Péter
termékmenedzser

Testo Magyarország Kft.
1139 Budapest, Röppentyű u. 53.
Tel.: (+36 1) 237 1743
Fax: (+36 1) 237 1748
koczka@testo.hu
www.testo.hu

Ez a dokumentum eddig 41 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Hasznos-e az egyszerűsített készülékcsere?
2015-11-26 12:29:18,

Veresegyházi Béla: Természetesen mindig más, és tévedésre adhat módot, ha egy hallgató foglalja össze egy előadás általa [...]
CO-mérgezések vizsgálata
2015-11-25 22:39:36,

Szeremi Bela: Nehany gondolat a kozponti kazanhazrol.Szinte alig talalni olyan tarsashazat, ahol minden lako idoben [...]
Hasznos-e az egyszerűsített készülékcsere?
2015-11-25 22:05:23,

Szeremi Bela: T.Szabo Laszlo Ur! Szerintem az egesz egyszerusitett keszulekcsere,a teljes tervfelulvizsgalat, meo [...]
Új AERMEC NLC
(2015. november 25.)
Kompakt, légcsatornázható, beltéri folyadékhűtő család 52-318 kW teljesítménytartományban.
Tovább
Épületgépészek által elkövetett hibatípusok 4
(2015. november 23.)
Megint találkoztam egy tájékozatlan tervező-szerelővel, aki tévesen úgy tudja, hogy egy kiváló kondenzációs kazán jobb egy meglévő padló-, mint egy meglévő vékonycsöves lapradiátoros fűtéshez. Kérdés az épületgépészek felé:
Tovább
Új Siemens kommunikációképes termosztátok
(2015. november 23.)
A hőmérsékletszabályozás egyik legelterjedtebb módja továbbra is a szobatermosztátokkal való helyiséghőmérséklet-szabályozás. A szobatermosztátok választéka azonban mára igen szélessé vált, és megjelentek a korszerű, kommunikációképes készülékek.
Tovább
Az optimális higiéniai berendezés
(2015. november 17.)
Vannak WC-ülőkék, amelyeken ülni egyszerűen kényelmesebb. Vannak WC-kerámiák, amelyek öblítése jobb és halkabb. És vannak zuhany WC-fúvókák, melyek egyszerűen kényelmesebben és kevesebb víz felhasználásával tisztítanak. Ezek mind különböző Geberit AquaClean fejlesztési projektek eredményei.
Tovább
Unical hőszivattyú
(2015. november 16.)
A prémium kategória felső sávja, 25 kW felett a legjobb ár? A tervezőket / lebonyolítókat a leginkább díjazza?
Tovább
Pipelife Radopress Watt akció
(2015. november 13.)
2015 végéig a RADOPRESS WATT termékek (száraz és nedves technológiájú felületfűtő-hűtő rendszerek) listaár -30% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Pipelife áruházakban.
Tovább
Új AERMEC SC split klíma
(2015. november 13.)
Új termékkel bővült az AERMEC split klíma-választéka. Az AERMEC SC monosplit berendezést nagyobb méretű helyiségek (közintézmények, irodák, éttermek stb.) hűtésére és fűtésére tervezték.
Tovább
Túl sok kondenzációs kazán lyukad ki!
(2015. november 09.)
Ön szerint melyik kondenzációs kazán érdemel 5 csillagos minősítést?
Tovább
Emléktábla-avatás a Szabó Ilonka utcában
(2015. november 06.)
2015. október 21-én 15 órakor a Budapest I. kerület, Szabó Ilonka utca 2-4. épület magasföldszinti aulájában 1953 és 2000 közötti években az épületgépész, építész, építőanyag-ipari közép-, illetve felsőfokú technikumban és szakközépiskolában (Vági, Schulek) tanult volt diákok, tanárok, az oktatást segítő munkatársak, barátok és más szakmabeliek jelenlétében és közreműködésében avatták fel azt az emléktáblát, amely címszavakban mutatja be az épületgépész-képzés emblematikus otthonát.
Tovább
ÚJ termékcsoport: tűzvédelmi megoldások
(2015. november 02.)
Egy biztonságos, megbízható tűzvédelmi rendszer biztosítja, hogy a károk és sérülések minimálisak vagy akár megelőzhetők legyenek egy baleset esetén. A Lindab Protect szellőztető tűzvédelmi rendszereket, CE minősített hő- és füstelvezető légcsatorna-rendszert kínál a nagyobb biztonság érdekében.
Lindab
Már 4 kondenzációs kazánsorozat az Unical-nál
(2015. október 29.)
Az Unical cég a világon elsőként már 4-féle kondenzációs kazán-sorozatot kínál: 2-féle inox sorozatot néhány kazán árzuhanásával, illetve 2-féle alu-öntvény sorozatot, szintén néhány kazán árzuhanásával.
Tovább
Sales engineer
(2015. október 28.)
Siemens állás. Feladatok: épületautomatizálási megoldások értékesítése VAP (Rendszerház) partnerek bevonásával; szakmai előadások szervezése és megtartása; meglévő partnerek szakmai támogatása; árajánlatok és kalkulációk készítése; új partnerek keresése és új üzletek létrehozása.
Tovább
Project sales engineer
(2015. október 28.)
Állás a Siemensnél. Feladatok: épületautomatizálási és biztonságtechnikai megoldások értékesítése VAP (Rendszerház) partnerek bevonásával; szakmai előadások szervezése és megtartása; meglévő partnerek szakmai támogatása; árajánlatok és kalkulációk készítése; új partnerek keresése és új üzletek létrehozása.
Tovább
Bemutatkozási lehetőség tervezőknek
(2015. október 26.)
Ebben az évben is a hagyományoknak megfelelően szeretnénk lehetőséget adni a tervezőirodáknak, tervezőknek arra, hogy munkáikkal, eredményeikkel megjelenjenek rendezvényünkön. Ennek megfelelően lehetőséget adunk arra, hogy az Épületgépészek Napja kiállításának keretén belül folyamatosan, több kijelzőn kivetítve tervezőirodájukat, valamint munkájukat bemutathassák a látogatóknak.
Tovább
Almeva állás
(2015. október 21.)
A cégcsoport magyarországi leányvállalata felvételre keres nyugat-magyarországi régióba műszaki képviselő kollégát.
Tovább
Műszaki tanácsadói munkakör
(2015. október 20.)
Feltételek: szakirányú felsőfokú végzettség (lehetőleg épületgépész); tárgyalóképes angol vagy olasz nyelvtudás; minimum egy éves aktív tapasztalat a klímatechnika területén; jó kommunikációs és prezentációs készség; felhasználói számítógépes ismeretek; önállóság. Feladatköre: klímatechnikai berendezések mértezése, kiválasztása; ajánlatok készítése; műszaki tanácsadás.
Jelentkezés
Egyszerűsített gázkészülék-csere
(2015. október 20.)
Gyárfás Attila erről a témáról, annak a gyakorlatban való megvalósulásáról gyűjt anyagot. A téma fontos, kérjük ezért a kollégákat, hogy segítsenek neki, áldozzanak rá néhány percet idejükből.
Tovább
Új AERMEC NYB moduláris kültéri kompakt folyadékhűtő
(2015. október 13.)
Az új NLC moduláris kültéri kompakt folyadékhűtő termékcsaláddal (102 kW hűtési teljesítménnyel) bővült az AERMEC termékpalettája.
Tovább
Kezdje a szezont új füstgázelemző műszerrel
(2015. október 13.)
Régi műszere már elhasználódott? Már nem érdemes költeni a cellacserére, újra kalibrálásra? Itt az idő váltani!
Tovább
Új Swep hőcserélő nagykereskedés: F2 Komplex
(2015. október 13.)
Az F2 Komplex Kft. termékkínálata az idei évvel a SWEP forrasztott, lemezes hőcserélőivel bővült, melyeket minden esetben egyedileg méretezve, a feladathoz igazítva választunk ki.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.